Veelgestelde
/vragen\

Mag mijn organisatie ook meedoen met MuseumVrij?

Ja, natuurlijk! Iedere werkgever kan medewerkers MuseumVrij geven. Verstandig zelfs.

Waarom zou ik mijn werknemers MuseumVrij geven?

Goed dat je het vraagt. Het zit zo: onderzoek wijst uit dat een museumbezoek stressverlagend is en flink inspireert. Dat is hoognodig, want werknemers ervaren regelmatig hoge werkdruk en stress. Dat kan leiden tot meer uitval of verzuim. Een lastige kwestie om als werkgever voor je kiezen te krijgen.

Welke musea doen mee?

Er zijn 450 deelnemende musea verspreid door heel Nederland. Hier vind je een overzicht.

Met hoeveel mensen mag ik naar MuseumVrij?

Je mag met zoveel mensen naar het museum als je wil. Kijk op de website van het museum naar keuze of je een starttijd moet reserveren.

Ik durf geen MuseumVrij te vragen aan mijn werkgever, wat nu?

Kom op, je kan het! Vergeet niet: het is gewoon een goed verhaal. Minder stress, meer inspiratie en beter werk. Een win-win-win! Maar als de logica je niet weet te overtuigen, pakken we het anders aan. Zet beide voeten stevig op de grond, handen in de zij, kin omhoog, haal diep adem en zeg: ik kan het, ik ben het waard. Even dansen als Beyoncé voordat je de vrijbrief invult kan ook helpen.

Wat kost MuseumVrij?

Na twee zware coronajaren kunnen musea je steun goed gebruiken, dus met een bezoekje helpen jullie elkaar. Wanneer je MuseumVrij neemt, is het museumbezoek niet gratis. Je betaalt de reguliere toegangsprijs, tenzij je een museumkaart hebt natuurlijk. Dat is sowieso een goed idee, want daarmee kun je voor €64,90 het héle jaar álle musea bezoeken.

Wat doe ik als ik geen MuseumVrij krijg?

Echt? We kunnen het bijna niet geloven! Maar, we got you. Wij hebben wel wat ideeën hoe we jou het museum in krijgen. Maar hé, je hebt het niet van ons. 

1. Afspraak is afspraak

Dicteert je agenda je leven? Mooi! Maak er gebruik van en zet een plausibele afspraak in de werkagenda die je werkgever kan inzien. Drie uur lang naar de tandarts? Túúrlijk, door corona ben je al twee jaar niet geweest. 

2. Zoom yourself out of there

Staat er een zoom meeting gepland waar je bij aanwezig moet zijn? Haal slimme trucs uit zodat het lijkt alsof je de hele meeting aandachtig zit te luisteren. Kijk hier hoe je dat doet. (En again, je hebt het niet van ons!)

3. Good old bordkarton 

Moet je in levenden lijve aanwezig zijn op kantoor? Print een levensgrote foto op karton en plaats jezelf strategisch in de ruimte. Na al dat thuiswerken zijn collega’s allang blij om je weer te zien. 

Hoe vraag ik MuseumVrij?

Dat hebben we heel makkelijk gemaakt. Vul hier wat gegevens in, zodat je automatisch een mail vol overtuigende argumenten ontvangt. Deze kun je gemakkelijk doorsturen naar je werkgever. We zorgen ervoor dat je werkgever (bijna) geen nee kan zeggen. Jij krijgt een mailtje wanneer je leidinggevende ingaat op je verzoek.

Op welke dag kan ik vrij nemen?

Zo nu en dan vraagt je drukke agenda om een museum break. In overleg met je werkgever kun je een paar uurtjes MuseumVrij nemen. Even ontspannen en daarna weer fris en met nieuwe energie aan de slag.

Wat is MuseumVrij?

We roepen alle werknemers op #MuseumVrij te vragen bij hun werkgever. Zo kan werkend Nederland even onthaasten en nieuwe inspiratie opdoen in een van de 450 deelnemende musea. Dat is hoognodig, want werknemers ervaren regelmatig hoge werkdruk en stress. MuseumVrij is een initiatief van de Museumvereniging. MuseumVrij werd gelanceerd tijdens de Nationale Museumweek 2022.

Open je wereld. Neem /MuseumVrij\

Doorbreek de sleur! Verwonder, inspireer en verras jezelf tijdens een museumbezoek op je werkdag.

Vraag MuseumVrijVraag MuseumVrij